fbpx

Speilbildet samsvarte ikke med selvbilde

21 desember 2021

John Stensby (61), Avdelingsleder, Bjerkås, Gift, 3 barn

John begynte på kurs i september 2021 og gikk ned over 13 kilo de første månedene av kurset!

– Hva fikk deg til å begynne her hos oss?

«Jeg begynte først og fremst på EasyLife fordi jeg hadde fått mange «vondter» og dårligere form som resultat av disse vondtene. I tillegg samsvarte ikke det jeg så i speilet med selvbildet mitt.»

Det jeg likte så godt med EasyLife var at det var et livsstilsfokus og ikke bare slanking. Kurset dekker mange relevante temaer, noe er påminnelser, noe er nytt, men alt må settes i system. Jeg likte spesielt godt at vi allerede andre kurskveld hadde temaet «Målsetting». Det å stille seg spørsmålet Hva er det du vil oppnå?, for så å lage en plan for hvordan du oppnår det. Det å lære seg å sette realistiske mål og ha realistiske forventninger gir resultater som man kan vedlikeholde.

Det jeg kanskje gruet meg mest til var ketosen og det å leve på kosterstatninger i noen uker. Jeg tenkte at jeg kom til å være veldig sulten, men det gikk faktisk helt greit. Jeg ble selvsagt lei noen av smakene etterhvert, men siden jeg sto fritt til å velge smakene selv og det var mange av de, var det bare å droppe de jeg ble lei av.

Før jeg begynte på EasyLife hadde jeg høyt blodtrykk som jeg var medisinert for. Selv med medisinene var det fortsatt litt høyt. I tillegg slet jeg med smerter i nakke, skuldre, hofte, rygg og kne. Det er noen artroser her som jeg må leve med, men nå er det meste av smerter og vondter borte. Kneet sliter jeg fortsatt litt med, men for å sette det i perspektiv; Et av mine mål var å kunne løpe 10 min sammenhengende på tredemølle. Allerede tidlig i desember løp jeg 20 min sammenhengende.

Målet er å gå ned totalt 15 kg

Hvis det er noe jeg anbefaler til de som vurderer å begynne på EasyLife så er det å gå inn i det 100%. Ikke se etter «smutthull» eller prøv å tøye strikken. Følg opplegget så får du resultatene du ønsker. Det å melde seg på kurset og gå i en gruppe med andre mennesker forplikter mye mer enn å gi seg i kast på egenhånd. Utfordringen er ikke å gå ned i vekt, men å holde vekten og derfor er det så bra at kurset går over så lang tid. Du kan ikke bli tilbakelendt bare fordi du har gått ned ønskede kilo, du må legge en plan og ha mål for å holde vekten der også. Gjøre varige endringer.

En ting som overrasket meg veldig mye, og som jeg ikke har fått med meg de første 60 årene, er at vann smaker veldig godt! I starten er det fokus på et godt væskeinntak for hjelpe kroppen med alle de prosessene som skjer. På kurset lærte jeg mer om hvorfor vann er så viktig. For en som stortsett har drukket kaffe når jeg burde drukket vann, så har dette vært en stor endring som jeg kjenner jeg har godt av. Nå har jeg ikke drukket noe ikke kurslederen min, Thomas, har sagt er «innafor» og det har blitt lite kaffe etter jeg begynte på kurs.

En annen positiv ting er at kona har lagt merke til at jeg er mer tilstede i hverdagen og har mer overskudd. Det gjør at jeg får gjort mer, både i hverdagen og i helgene.

Interessert i å høre mer? Ta kontakt via skjema under

    til toppen