fbpx

Spørsmål og svar om ketose og EasyLife

-Ja, det kan du. Ta kun når du kjenner det nødvendig.

-Det er anbefalt 2-3 liter vann i tillegg til vannet som er i kosterstatterene.

-Etter 7-10 dagen kan du bruke bar som ett av måltidene.

-Ja, men dette er vanndrivende og du må øke vanninntaket ditt dersom du drikker mye ( mer enn 1-2 kopper) kaffe eller te.

-Nei, frukt (og bær) må vente til du er ute av ketosefasen.

-Nei, som hovedregel er alle pastiller og tyggegummier også sukkerfrie, anbefalt å unngå i ketose.

-I forhold til antibiotika og all type medisin så må du forholde deg til det legen sier. Kosterstattere er tilsvarende mat i konsentrert form, gryterettene har store biter om det er avgjørende.

Hovedsaklig går det bra.

-Nei, selv om det antas å være trygt å bruke stevia i ketose så anbefales det, på lik linje med alle kunstig søtning, å unngås i ketose.

-Å slutte å røyke er bra og man kan kanskje se på viktigheten av å fortsatt kutte røyken mot risikoen for å bryte ketosen. Det er ofte små mengde sukker i nikotintyggegummien og dette vil nok gå bra for de fleste, men hovedregelen er å droppe alle kunstig søtning og sukker i ketose. Går det bra uten tyggegummien så dropp den, MÅ du ha den for å holde deg røykfri så fortsett i så begrenset inntak som mulig.

-I FunLight, og annen sukkerfri saft, er det søtningsmidler og vi anser det som en unødvendig risiko å teste ut om og hvor mye kuntsig søtning man tåler.

-Når det gjelder ordlyden på pakken så er dette en standard tekst som mattilsynet krever at vi bruker. Når det gjelder stoffskifte problem så kan de fleste gå i ketose med dette. De som ikke skal i ketose er følgende: Porfyri (sjelden stoffskiftesykdom. Enzymfeil i produksjonen av hemoglobin). Det som er med de som har stoffskifteproblemer er at de ofte går saktere ned i vekt enn en “tilsvarende” person som ikke har problemer med stoffskifte.

-De første tre ukene anbefaler vi som hovedregel å kun benytte kosterstattere. Om det skulle være et behov for noe annet så anbefaler vi at du tar kontakt med din instruktør og får individuell veiledning.

-Man kan det, men det gjør det veldig vanskelig å dekke kroppens behov for vitaminer og mineraler da endel viktig vitaminer og mineraler kun forekommer naturlig i karbohydratrike matvarer. En annen ting er at mange som prøver dette ender opp i energioverskudd og følgelig ikke får den ønskede vektreduksjonen. Vår anbefaling er å holde seg til kosterstattere når man er i ketose og heller kose seg med vanlig mat når man jobber seg oppover trappetrinnsmodellen.

– Du kan ha et moderat inntak av Farris. Det er to grunner til å begrense inntaket, men det har ikke noe med selve ketosen å gjøre. Det er mye salt i Farris og et høyt inntak av salt er ugunstig på mange måter. Videre er det slik at kullsyre utvider magesekken og påvirker fordøyelsen på andre måter. Dette kan føre til økt sultfølelse som gjør det vanskeligere å gjennomføre.

-Nei, dette bør du styre unna i ketose.

-Dette bestemmer du selv utover de anbefalte tre ukene, men lengre enn åtte uker så anbefales det å gjøre i samråd med lege. Det er ikke sikkert din fastlege kan spesielt mye om ketose og du kan rådføre deg med din instruktør om hva som bør sjekkes for en vurdering hvis du ønsker.

-Ja, det kan du, men du bør følges opp litt ekstra nøye i starten. Vår erfaring er at mange må justere medisineringen ganske raskt etter oppstarten.

-Ja, det kan du, men du bør følges opp på medisineringen da endringene i blodtrykk kommer raskt. I tillegg kan symptomene ved avgiftning forsterkes av høyt blodtrykk og man kan oppleve mer svimmelhet og hodepine om medisineringen ikke følges opp.

– Ja, det kan du. Det er verdt å nevne at du får det du trenger gjennom kosterstatterene, men hvis lege har bedt deg ta et tilskudd (f.eks. Vitamin D eller Kalsium) så fortsett med det. Skal du gå lenge i ketose (lengre enn seks uker) så kan det være anbefalt med Omega-3 og et multivitamin- mineral tilskudd for å være på den sikre siden.

-Nei, selve hormonpreparatet har ingen innvirkning og sannsynligheten for at sukkerpillene du tar i mellom skal ha en nevneverdig innvirkning er marginal.

-Nei, ingen forskning tilsier dette. Allikevel skal ikke de som har eller har hatt nyreskader være i ketose. Dette pga redusert kapasitet i nyrene.

-Ja, ettersom du går i ketose med kosterstattere som ikke har høyt fettinnhold så er sjansene for gallesteinsanfall små. Det kan forekomme anfall, men sjeldnere enn ved vanlig matinntak for de fleste.

-Nei, som hovedregel anbefaler vi at du «rydder» kalenderen for sosiale settinger hvor du føler du «må» drikke alkohol. Ketosen er en forholdsvis kort periode, men også etter ketosen må man i mange tilfeller moderere inntaket mer enn man har gjort tidligere.

til toppen